Lihamarkkinoista tuli meillä tapa yli vuosi sitten, kun oltiin vaan me, Eetu ja Alex. Mammat haki Prismasta suuret määrät lihaa: kanankoipia, sydäntä, jauhelihaa ja suikaleita. Siinä niitä sitten pilkottiin ja pussitettiin, kun me pojat katseltiin silmä kovana vieressä ja välillä saatiin pala jos toinenkin maistiaisiksi. Lihamarkkinoita pidettiin silloin tällöin, eli aina kun varastot olivat hupenemassa.

Nyt me ollaan pidetty mamman kanssa lihamarkkinoita kahdestaan. Yleensä tulee vaan yhtä lihaa kerrallaan, mutta eilen kun mamma totesi, ettei pakkasessa ole enää kun seitiä, meni se ja haki oikein kunnon määrät kaikkea. Sydäntä, possunsuikaleita ja kanaa. Nam...

IMG_5073m-large.jpg

Tässä minä poika katselen, miten suikaleet menee pussiin. Se on pienestä kissasta vähän ahdistavaakin, miksi laittaa hyvät lihat pusseihin ja pakastimeen, kun ne voisi södä nytjustheti... Aamulla sain kanaa ja mamma laitoi loput pakkaseen. Nyt on enää sydän pilkkomatta, mamma jätti sen laiskuuttaan viimeiseksi, sen pilkkomisessa kun aina kestää.

Minä saan nykyään joka aamu lihaa. Se on mamman mielestä helppoa, senkun ottaa illalla pakkasesta yhden pussin jääkaappiin sulamaan ja aamulla laittaa sen kuppiin. Illalla sitten mietitään tarkemmin, mitä syödään ja laitellaan niitä kaikenmaailman PlaqueOffeja sekaan ja otetaan vitamiineja. Liha pitää hampaatkin kunnossa. Sydän pilkotaan isoiksi, puolikkaan "hiirenkokoisiksi" paloiksi, joita on annoksessa vain 2-3. Niitä on hauska repiä ja natustaa, ja kyllä muuten puhdistuu hampaat!

IMG_5071m-large.jpg