Eetu nähtiin kissanäyttelyssä ensimmäisen kerran 10.9. Orimattilassa, kyseessä oli Suvakin järjestämä kotikissanäyttely.

Eetu pelkää autolla matkustamista, pisin matka, jonka se oli ennen Orimattilaa matkustanut, oli vain hieman yli tunnin pituinen. Käytiin näyttelyä edeltävänä päivänä "koeajolla", ja Eetu päätti (vastapestynä) pissata boxiinsa, niin peloissaan raasu oli. Kävin sitten illalla ostamassa Feliway suihketta apteekista, mutta sekään ei Eetua auttanut. Menomatka näyttelyyn ei ollut kovin antoisa kokemus; itse on väsynyt kellon näyttäessä vasta päälle kuusi aamulla, kissa huutaa boxissa ja saa "kohtauksia". Eetu siis hädissään repi boxin ovea niin, että sen kynnet lohkeilivat ja olivat lopulta ihan verillä. Loppumatkasta Eetu oli viitisen minuuttia hiljaa, alkumatkasta hiljaisuusennätys oli puolestaan viisi sekuntia. Onneksi kuitenkin selvittiin ilman pissaa, kakkaa tai oksennusta, ei olisi ollut mukavaa kuurata likaista kissaa aamulla kello kahdeksan näyttelypaikan vessassa. :P

Häkkiin päästyään Eetu päätti kuitenkin tehdä mammasta ylpeän, vauva söi ja kävi nukkumaan. Päivän aikana Eetu käytti myös kahdesti hiekkalaatikkoaan. Mikään ei häirinnyt enkelimäisen rauhallista käytöstä, ja tuomarikin (Anne Paloluoma-Sundholm) huomasi sen. Eetu sai hyvät arvostelut ja oli peräti 14 kissasta hienosti kolmas. Lisäksi Eetu sai kunniamainintapokaalin ollen yksi kymmenestä näyttelyn johtokunnan (?) suosikkikissasta. :) Kyllä mamma oli ylpeä lapsestaan.

Eetun seuraava näyttely on Kes-Kisin järjesämä esittelynäyttely Äänekoskella 21.10. Jatkossa tullaan kiertämään toivon mukaan sekä kotikissa-, että rotukissanäyttelyitä. Harkinnan alla on Suvakin näyttely joulukuussa (?), Kes-Kisin Jyväskylän näyttely Helmikuussa ja jos Kokis järjestää vielä tänä vuonna tai ihan ensi vuoden alussa näyttelyn, niin sinnekkin voitaisiin mennä.

Alla kuva Eetusta arvostelussa ja häkissään.

 

193893.jpg

193891.jpg

 

Tässäpä vielä tuomarin mielipiteet Eetusta:
 
Rakenne:
Melko suurikokoinen, erittäin lihaksikas
 
Pää/Silmät/korvat:
Maskuliininen muoto. Pehmeä profiililinja. Meripihkanväriset, ystävällinen ilme!! Tupsulliset korvat.
 
Turkki:
Lyhyt, vartalonmyötäinen, punatiikeri/valk.
 
Häntä:
Ex muoto ja pituus
 
Kunto:
Kotona on varmaan erinomaiset ruoat!
 
Luonne ja esiintyminen:
Super rauhallinen. Cool!
 
Yleisvaikutelma:
Kaunis kokonaisuus
 
Arvotelun sijoitus:
3

Kiitoksia hyvästä seurasta kaikille tutuille, tuntemattomille ja kissoille. :)