Meillä on nyt vähän huolia lasten kanssa. Alex ja Madde eivät ole tänään oikein kunnolla syöneet, tosin Alexilla voi kyseessä olla "normaali" nirsopaastoilu, mitä se aina välillä pitää. Aamulla söi muutaman kanapalasen ja on ollut ihan normaalin pirteä tänään. Äsken ei kuitenkaan normaalisti hyvin menevä Sheba maistunut edes raksuja höysteenä, eikä Madden jellykään. Nyt se on keittiössä raksulautasen kanssa, jos edes niitä pari ottaisi.

Madde vähän huolestuttaa, että toivottavasti ei nyt ole kipeäksi tulossa. Aamulla löytyi sohvalta pöklyä ja iltapäivällä Madde oksensi hiukan keltaista nestettä, jossa oli vähän jotain sälää mukana (uskokaa pois, tarkasti se kyllä sihdattiin, ettei ole matoja). Epäilys olisi nyt, että Madde on käynyt aamulla, kun keittiön ovi oli jäänyt auki, käynyt nuolemassa ihmisten astioita ja saanut jotain ruoanjämiä sisäänsä. Aamulla en ole ihan varma kuinka paljon söi, mutta ainakin kun itse heräsin, niin kuppi oli koskematon. Illalla ei ole syönyt mitään, eikä päivällä raksutkaan maistunut. Se ei ole todellakaan normaalia Maddelle.

Täytyy aamulla koittaa Maddellekin jotain herkkua, suikaleita tai kanaa. Alex taas, no se on pitänyt tänään paastoa, joten luulisi, että huomenna taas ruoka maistuisi hyvin. Eetulla on nyt onnenpäivät, kun saa vetää noiden koskemattomia kuppeja tyhjäksi, ainakin meillä on yksi jolle ruoka maistuu ehdoitta ja aina kun tarjotaan. Eetu ei ole osoittanut mitään pahoinvoinnin oireita. Tosin on Alex ja Maddekin olleet ihan reippaita, käyneet normaalisti laatikolla ja leikkineet. Pitäkää tassuja, ettei tämä ole mitään sen vakavampaa!

Päivitystä 18.6. klo 13.52

No, nyt meillä on sitten yksi sairas kissa. Madde oksensi illalla kahdesti, ensin kellertävää nestettä ja sitten valkoista vaahtoa, eikä syönyt mitään. Yöllä saattoi tulla yksi pieni vaahto-oksennus (matolta sitä on vaikea nähdä, jos/kun on imeytynyt). Aamulla Madde oli pirteä ja selvästi nälkäinen, mutta vain maistoi ruokaa. Eli parempaan päin ollaan toivottavasti menossa, mutta pahoinvointia sillä on selvästi.

Nyt päivän aikana ei olla oksennettu, mutta ei kyllä syötykään. Madde sai eilen ilalla Attapectin ja toisen juuri äsken, lisäksi olen juottanut sitä ruiskulla, ettei kuivuisi. Tällä hetkellä nukkuu, huiskaleikki kiinnosti kovasti, mutta voimat ei kuitenkaan riittäneet. Eli uskoisin sen tällä hetkellä olevan pahoinvoiva ja voimaton sekä nälkäinen, mutta ei ole hälyyttävästi apaattinen tms.

Entäs Alex sitten. No, tällä hetkellä se hakkaa pesuhuoneen ovea ja kierii sekä piippaa, koska haluaisi tarhaan, eli se näyttäisi olevan päällisin puolin kunnossa! On syönyt kaksi lautasellista Kitten-raksuja hyvällä ruokahalulla sekä yhden purkin Almoa. Alex okseni vaahtoa viime yönä neljän aikaan, mutta sen jälkeen on voinut hyvin. On aktiivinen, kauhea hurmaava oma itsensä. Niin ja Eetu muuten, se nyt on meidän SuperPörri eikä ole tälläkään kertaa osoittanut mitään tartunnan merkkejä. Pidän kuitenkin varmuuden vuoksi Madden etäällä Eetusta, Alexia ei oikein voi pitää erossa idolistaan, juuri nyt kellahti Eetun viereen tuoliin ja pesee sen korvia. Näillä puheilla toivon, että Maddekin menisi päivän aikana parempaan suuntaan...

Päivitystä jälleen 22.33

Tällä tavalla nyt ainakin itselleni päiväkirjamaisena laittelen vielä tämän loppupäivän vointeja. Madde on tänään oksentanut toistaiseksi kolmesti: kahdesti, kun haistoi ruokaa, ja kerran ilman erillistä "ärsykettä". Kaikki oksennukset keltaista nestettä, ekassa tuli myös syötetyt Attapectit mukana. Alettiin olemaan jo huolissaan, kunnes Madde alkoi nyt illalla osoittaa huomattavaa kiinnostusta ruokaa kohtaan. Aiemmin päivällä truuttasin sille seitin keitinlientä, ja nyt ilalla söi keitettyä seitä muutaman palan! Muukin ruoka kiinnostaa, mutta ei ole vielä syönyt. Eikä ole ainakaan toistaiseksi siis oksentanut sen syömisen jälkeen.

Yleiskunto on pysynyt sellaisena, kuin nyt voi olettaa oksennustaudissa olevan. Pissalla on käynyt, paljon on nukkunut mutta myös tutkinut paikkoja, haistellut ja istuskellut siellä täällä. Eli sentään ei ole vain apaattisena maannut. On myös komentanut jäädessään yksin ja kehrännyt. Aamulla otan joka tapauksessa puhelun eläinlääkärille, kysellään vähän neuvoja miten toimittaisiin. Huomenna olisi tarkoitus lähteä Saarijärvelle juhannuksen viettoon, eli saa nyt nähdä mitkä kissoista otan mukaan. Aluksi oli tarkoitus, että jos vain pojat, mutta katsotaan nyt... Edelleen vähän sydän syrjällään pitää olla ja erittäin paljon toivon, ettei nyt yöllä tule oksennusta ja aamulla olisi reipas tyttö.