Tämän kirjoituksen myötä aloitin uuden kategorian, aktivointi. Kerta näyttelyharrastukselle on oma kategoria, täytyyhän kaikenlaisille agility- ja aktivointileikeillekin olla omansa. :)

Ostin alkuviikosta Eetulle naksuttimen. Käytössä on nyt Karlien naksutin, jonka ostin Mustista ja Mirristä hintaan 2,90 e. Tässä naksuttimessa on melko kova ääni, mutta kun en päästä ääntä kaikumaan eli pidän naksautusläpästä jatkuvasti kiinni, ei ääni nyt mikään mahdoton ole.

Viime päivinä ollaan käyty ihan naksuttelun alkua: olen yrittänyt opettaa Eetulle naksun ideaa eli sitä, että se on kehu hyvästä teosta. Tällä hetkellä Eetu tuntuu uskovan, että naksutin = nami, eli toisin sanottuna on pari kertaa yrittänyt innoissaan pureskella jopa naksutinta. ;)

Nyt kun Eetu kuitenkin jo pikkuhiljaa alkaa tajuamaan naksuttimen ideaa, olemme kokeilleet muutamia yksinkertaisia temppuja. Tassun anto sujuu ilman naksutinta, mutta olen alkanut soveltaa sitä "lyö ylös" eli high five -tempuksi joka sujuukin on melko hyvin. Eilen harjoittelimme myös koskettamista ja tänään vähän haastavampaa eli kahdelle tassulle nousua. Innostusta Eetulla (ja mammalla riittää), treenaamme päivittäin useampaan kertaan. Mitäpä ei kissa tekisi Royal Caninin ihanien raksujen perässä, ja samalla saan paljon kertyneitä näytepusseja kulumaan. ;)

Harjoittelun tueksi ajattelin ostaa vielä jonkin naksutinkoulutuskirjan, jotta osaisin toimia oikein ja harjoittelu tehostuisi. Näilläkin pääsee jo aika pitkälle:

naks-large.jpg