Täällä sataa, on satanut koko yön jä päivän. On pimeää ja tylsää, eikä mitään tekemistä, uloskaan en halua mennä. Mammakaan ei ole koulussa, kun sillä on tauti. Aamulla mamma otti kirjahyllystä kaikki kissoista kertovat lastenkirjat, siis ei mitään tietokirjoja (vaikka on meillä niitäkin 8 kappaletta), vaan lastenkirjat. Suurin osa on jo tuolla kellarin kätköissä pölyyntymässä, mutta löytyi täältä kirjahyllystä vielä 20 kissoista kertovaa lastenkirjaa.

Minä päätin katsoa, onko ne ihmislapsille ihan sopivaa luettavaa (mamma aikoo kai antaa osan pois, sellaisille ipanoille), ja valitsin niistä omat suosikkini, joita ei anneta pois. Operaatio tapahtui tietenkin niin, että menin makaamaan suosikkikirjojeni päälle, jotta mamma ei voisi viedä niitä. Kirjoja tuli neljä kappaletta, yksi tosin ei kerro kissoista. Niin, ja on vielä yksi sellainen arvoitusvihkokin, josta bongasin vain sen kissa-arvoituksen.

Tässäpä nämä suosikkikirjani:

Miiru-Hiirulainen, kymmenen kissasatua. Kirjassa on emokissa (ihan kuin mun Nelli-emo!) sekä seitsemän kissanpentua, joilla on kaikilla oma tarina sekä pari yhteistarinaa. Meidän pentueessa oli kylläkin 8 pentua, mutta tässä kirjassa olevat seitsemän sopii kyllä sisaruksiini ainakin väriensä puolesta. Minä olen tietenkin väritykseni mukaan Miiru-Hiirulainen, kirjan kannessa on Nami-Nami, joka on ihan kuin siskoni Pissi.

235909.jpg

Sitten on Les Aristochats, ranskankielinnen Aristokatit. Minähän olen ihan kuin tuo O'Malley, eikös vain? Valitettavasti kukaan ei ole koskaan opettanut minulle ranskaa, mutta mami onkin opiskellut sitä kuusi vuotta ja sai tuon kirjan ranskasta joskus pienempänä. Tiedän kyllä juonen, O'Malley, eli minä on sankari.

235911.jpg

Sitten Maalarikissat, tämä on ehkä paras näistä kirjoista. Se kuuluu Tammen kultaisiin kirjoihin, ja kertoo kahdesta maalarikissasta, Kasista ja Masista. Harmikseni en muistuta kumpaakaan noista kissoista, mutta kirja on silti hyvä, tosin aika kulunut ja vanha.

235917.jpg

Sitten on vielä tämä ei-kissakirja. En malttanut lukea sitä, kun se oli niin tylsä. Valitsin kirjan kuitenkin, koska siinä on Eetu. Olkoon, että Eetu on Eetu Elefantti, mutta se ei ole pääasia. Enkä ikinä haluaisi joutua merihätään, vaikka venekissana tykkäänkin olla...

235919.jpg

Tässä vielä se arvoitus "Arvoituksia Pikkuväelle" -lehtisestä, arvaattekohan:

"Se ei ole apina eikä mikään laama ja sillä on viikset keskellä naamaa!"

235929.jpg