Tässä paljastuu salaisuus numero kaksi: Me saatiin ulkotarha! Se on ollut suunnitelmissa jo pitkään, ja eilen pappa yhtäkkiä illmoitti minun mammalle, että haluaa tehdä "harjoitustarhan" ennen varsinaista, parvekkeen alle tulevaa isompaa tarhaa. Sitten ne lähti rautakauppaan ja tuli takaisin puiden, verkon ja muiden tarvikkeiden kanssa. Kokonaisuutena tarhan hinnaksi tuli vain vaivaiset 50 euroa, sisältäen kaiken (puut, verkon, naulat, niittipyssyn + niitit, saranat jne.), paitsi verkkoa meillä oli ennestäänkin aika paljon.

Tässä kuvakertomuksena meidän tarhan synty ja käyttöönotto:

Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket

Alussa oli vain puut. Ensin pappa teki minun mammani avustuksella kaksi kehikkoa, katto- ja pohjakehikon, pohjakehikkoon kiinitettiin pystypuut, ja pystypuiden päälle kattokehikko. Sitten olikin jo puusyysteemi valmis.

Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket
Pappa on töissä :)

Kehikon jälkeen kiinnitettiin verkko kolmelle sivulle niittipyssyllä. Sen kanssa olikin ongelmia, ja piti käydä hakemassa uusi, kun nuo ei saanut sitä toimimaan. Lopulta verkko saatiin kiinnitettyä. Yksi sivu jätettiin verkottamatta, koska tarha tulee siitä kohtaa suoraan taloon kiinni. Lisäksi yksi sivu verkotetiin vain osittain, siihen kiinnitettiin saranoilla ovi (joka tietysti myös verkotettiin), josta mamma pääsee hakemaan meitä jos ei tulla itse ulos. Tarhaan laitettiin katto samasta verkosta (joka on minkki- eli rappausverkkoa, ei siis mitään heppoista kanaverkkoa). Lopuksi tarha naulattiin parilla naulalla kiinni seinään ja laitettiin vielä välipuu, ettei varmasti päästä mistään raosta livahtamaan ulos.

Tarhan rakennus alkoi noin klo 16 iltapäivällä, kun pappa ja mamma meni kauppaan. Tarha oli valmis klo 21.30, joten päästiin vielä illalla koekäyttämään sitä. Tässä ensimmäinen kuva meistä ulkotarhailijoista:

Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket

Tarha ei ole mikään suuri, 1,5 x 1,5 x 2 metriä, korkeutta löytyy siis 1,5 metriä. Mutta tämä onkin harjoitustarha, saadaan ehkä joskus myöhemmin siis toivottavasti isompi tuohon parvekkeen alle. Mutta tämäkin on meistä tosi hieno, ja varsinkin Alexander tykkää olla ihan hirveästi siellä. Minäkin kyllä, mutta en ihan yhtä innokaasti kun tuo rääpäle. Kuva valmiista tarhasta tänään, se on vielä ihan tyhjä, mutta saadaan sinne vielä tasoja, mökki ym. mitä mamma keksii ja ehtii laitella.

Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket

Mamma laittoi kissanruohoa kasvamaan ja meille vesikupin, ettei tule jano auringon paistaessa:

Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket

Vielä pari kuvaa:

Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket

Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket

Kulku tarhaan käy saunan ikkunan kautta, voidaan siis mennä sinne millon halutaan kun ikkuna on auki. Vaikka meillä onkin nyt ulkotarha, niin päästään vielä ainakin melkein joka päivä valjastelemaan, tarha on kuitenkin sen verran pieni. Mutta on se tosi hieno ja ollaan sitä hirmu iloisia!

Niin, ja vielä. Minä sain Reetiltä tällaisen superhienon kunniamaininnan, minkä mammakin sai (mutta se oli tietysti tyttöjen). Kiitos Reeti kunnianosoituksesta! :)

823028.jpg

Minä, Eetu Pörri, täten myönnan Rockin' Boy Blogger -merkin seuraaville komeille ja hauskoille kolleille:

Roope

Pappa & Pate

Panu ja Turo