Kesällä monet kissat haluaisivat olla ulkona pitkään, nauttia auringosta ja kesän tuoksuista. Mitä tehdä, kun omistaja ei jaksa seisoskella pihamaalla tuntitolkulla kissan flexin päässä roikkuen? Tässäpä pieni vinkki:

Meillä on käytössä seuraavanlainen systeemi. Poikien flexit ovat narulla, solmulla ja tuplarusetilla, tiukasti kiinni mattotelineessä, joka on ihan ulko-oven edessä. Sisällä on helppo laittaa valjaat päälle, kantaa kissa pihaan ja napsaista flexi kiinni. Näin pojat saavat olla ulkona koska haluavat (vaikka illalla kun vahtija katsoo televisiota), vaikka tunnin tai pari kerrallaan.

Vapauden pituus on Eetulla 8 metriä ja Alexanderilla 5 m, pidemmälle ei paljoa kajotakkaan. Tietenkään kissoja ei saa vahtimatta pitää, mutta meillä pojat ovat ulkona niin nätisti, ettei tarvitse kuin noin 5 minuutin välein käydä tarkistamassa, että kaikki on kunnossa ja etteivät flexien narut ole ihan solmulla pihatuolien tai muiden ympärillä.

Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket

Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket

"Mattotelineulkoilun" esimerkkiä näyttävät expertit Eetu ja Alexander:

672850.jpg

Eetulle täytyy tehdä selväksi, että "vapaa" ulkoilu on sallittu vain sillä ehdolla, että portin ali ei yritetäkkään mennä. Flexi riittää juuri ja juuri autotien reunaan.

672860.jpg

672872.jpg

672867.jpg

672874.jpg

Lisäys 20.6.
Me pakataan nyt Eetu autoon ja lähdetään Kangasniemelle mökkeilemään. Alexander ja hänen maminsa jäävät kotiin "talonvahdeiksi". Takaisin tullaan luultavasti vasta juhannuksen jälkeen, eli oikein hyvää ja rauhallista juhannusta kaikille!