Olen pari päivää käynyt hoitamassa veljeni Josefiina-kissaa isäntäväen ollessa matkoilla, ja mielestäni tämä kaunotar kaipasi myös esittelyä täällä blogissa.

Josefiina on erittäin hyvin oman arvonsa tunteva lady, syntynyt vuonna 1998 eli viettää tänä vuonna 10-vuotissyntymäpäiviään. Josefiinan tausta on erikoinen mutta silti surullisen yleinen: se on kotoisin pentutehtailijalta. Josefiinan emo ilmeisesti tavallinen kotikissa, mutta isä on brittiläinen lyhytkarva - tämä selittää mm. tasaisen kilpikonna-värityksen ilman valkolaikkuja, tanakan, lyhytnenäisen olemuksen ja hyvin suuret silmät.

jose1-large.jpg

Muistan Josefiinan pentuajan elävästi. Olin veljeni mukana 10 vuotta sitten, kun haimme sen hyvin hämäristä olosuhteista: Pakettiauton perällä oli pahvilaatikko, jossa oli pentuja, tuskin edes luovutusikäisiä. Sieltä sain valita mieluisimman veljelleni. Niin Jose lähti mukaan, tuo pieni pörröinen kilpparipentu.

jose3-large.jpg

Josefiinasta on vuosien mittaan kuoriutunut hyvin itsenäinen ja päättäväinen kissa. Sylissä ollaan silloin kun huvittaa - muttei milloinkaan muulloin. Rouvalla on oikein tyypillinen kilpparin tempperamentti, lisäksi se rakastaa ulkoilua. Josefiina on oikein elämäniloinen ja pirteä kissa, jota ei vielä tunnu vanhuus painavan!

jose2-large.jpg