Eetu Pörrissä on kolme vaihdetta: Uni, hyrinä ja nauku. Kerrotakoot vähän jälimmäisestä. Aamuisin se aina alkaa: "Maukurrmaukurrkurrkurrmaumau"... Ja niin se komennus jatkuu kunnes ruokaa ilmestyy kuppiin. Kissahan ei ole mikään yksiääninen olento, vaan erilaisia kurinoita ja naukuja on lukematon määrä.

Eetu hallitsee mm. erityisen "Jos kukaan ei nyt huomioi niin kuolen tähän paikkaan" -moukaisun, jota olen ehdottomasti kieltänyt käyttämästä muuta kuin hätätilanteessa. Sitä hyppää metrin ilmaan kun jostain kuuluu epätoivoinen "Moooooooouoououououuuu", ja sitten herra huulla ei ollutkaan mitään hätää (paitsi se että mammaa ei näkynyt justnytheti kun olisi tarvinnut hellyyttä).

maija1-large.jpg

Tässä Katja Patrikaisen ottama kuva Jyväskylän näyttelystä. Tässä on menossa "Ole sinä kaveri nyt jo hiljaa siinä" -huuto. Näitä kuulee lähinnä näyttelyissä, jossa Eetu on yleensä uni- tai naukuvaihteella. Näyttelynaukumoukaisut voivat tarkoittaa ymmärrykseni mukaan sitä, että mamma on yksinkertaisesti tyhmä, tuomarisetä on tyhmä, tai yleisön pitäisi huomioida Eetua.

Komennushuuto saa tarkoituksellisesti tämänkin mamman kätösiin vauhtia. Komennusta - kurinan ja huudon sekaista pöpinää johon yleensä liittyy myös kehräys - kuulee lähinnä ruoka-aikoina. Joskus, hyvin harvoin, kuulee ihan tavallista naukumista, joka on lähinnä "Nau mitäshäiritsetkunnukun" -naukua tai lyhyttä, kehräykseen liittyvää "Mäh"-ääntä, jota Eetu käyttää kun haluaa hellyyttä.

Tänään meidän naukumaija on ollut tosi aktiivinen. Hän ottaa agijumpan vähän liian tosissaan, kun olisi ehdottomasti halunnut ravata esteitä ees taas ties kuinka kauan, ja kun en itse enää viitsinyt niin toinen jäi esteiden perusteellisen puskemisen jälkeen pöydälle makaamaan ja odottamaan, millon taas treenataan. Voi toista!

Tässä toisessa Katjan ottamassa kuvassa joku tai jokin on saanut naukumaijan hiljenemään. Mikä se oli, sitä ei voi tietää...

maija2-large.jpg