Tänään aloin miettiä, miksi aina kesän jälkeen tulee syksy? Tämä on jo minun lyhyen elämäni viides syksy, ajatelkaa! Mamma tietää, miksi vuodenajat vaihtuvat, mutta sanoo, ettei pienen kissan tarvitse sitä ymmärtää. Tiedän, että syksyn jälkeen tulee talvi. Te muut pienet kissat, minähän olen iso, ette varmaan ymmärrä mitä se tarkoittaa. Talvella on kylmä, ulos ei kannata mennä koska siellä on lunta, minä tiedän sen.

Syksy on oikeastaan ihan mukavaa aikaa. Kotiväki laittaa kynttilöitä ja takkaa poltetaan, sen viereen on ihana mennä nukkumaan. Harmi on vain, että aurinkoa ei näy enää niin paljon, ötökät häviävät ja linnutkin lentävät pois. Ulos ei tee mieli mennä, siellä sataa, tuulee ja on kylmä. Puut ovat hienon värisiä, lentäviä lehtiä voi pyydystää kärpästen sijasta. Vaikka ulkoilu väheneekin, ruokahaluni kasvaa. Mamma antaa enemmän ruokaa, koska kesäisin en malta muilta touhuilta edes syödä.

Syksyisin nukutaan enemmän. Täytyy kerätä voimia talviturkin kasvattamiseen. Talvella, kun on lunta, en ulkoile ollenkaan. Välillä mamma yrittää viedä minut ulos ihan sen takia, että saan raitista ilmaa ja edes vähän liikuntaa enemmän liikuntaa, kuin sisällä. Talvella on joulu, en tarkalleen tiedä, mitä se tarkoittaa, mutta jotain hauskaa. Mamman ei tarvitse käydä koulua, meillä käy paljon vieraita silittämässä minua, ja lopulta tuodaan kuusi. Pienenä yritin kiivetä kuuseen, mutta se pisteli. Nykyään vain leikin kuusen palloilla, tosin niitä laitetaan minulla vain muutama alaoksille, jotta en kaataisi koko kuusta.

Jouluna saa myös lahjoja, minä saan niitä paljon! Viimeksikin sain ainakin viisi pakettia mammalta ja muutaman muilta ihmisiltä. Lahjojen sisällä on yleensä leluja, herkkuruokaa tai muuta hauskaa. Viimeksi yksi lahja oli tämä pieni raapimispuu.

Mutta jouluun on vielä kolme kuukautta, joten palataan syksyyn. Tänä syksynä aion ainakin vielä ulkoilla niin kauan, kunnes tulee sysipimeä ja loskakelit. Haravointipuuhissa on sitten hauska olla mukana, ja pomppia lehtikasoihin! Toivon kyllä, että ennen joulua tulee jo lunta, koska joululauluja ei ole hauska kuunnella ilman kunnon kinoksia.

Hyvää syksyn jatkoa kaikille, kuva on viime syksyltä, kun poseeraan ulkoportaiden kaiteella.

 

201917.jpg