Nyt alan ymmärtää mitä tarkoitetaan kauhukaksikolla. Kaksikkoa, joka aiheuttaa kauhua tai tekee tuhmia kepposia. Eetu ja Alexander tekivät eilen molempia:

Episodi I

Eetu on ennen ollut parvekkeella kiltisti, istuskellut ja haistellut ilmaa. Eilen klo 11 jälkeen pääsi Eetu taas parvekkeelle ja oli siellä muutaman minuutin ilman vahtijaa. Kun menin katsomaan niin lähinnä kauhustuin: Iso poika käyskentelee vapaana (keskellä kaupunkia) maassa ja pikkumies on kovaa vauhtia menossa perässä. Eetu hyppäsi siis parvekkeen kaiteelta noin kahden metrin matkan suoraan alas. Hui! Ei kun äkkiä nappaamaan Alexander sisälle, kengät jalkaan ja ulos hakemaan Eetua.

Sillä aikaa on Eetu jo kadonnut kuin tuhka tuleen. "Eetuu, Eetu Pörriii! Tule tänneee!", ei mitään vastausta. Nyt on jo kaksi ihmistä juoksentelemassa pihalla ja naapuritalojen lähellä. Autotiellä ajaa autoja taukoamatta, jokainen saa pelkäämään Eetun puolesta.

Lopulta Eetu löytyy, istumassa naapurin talon portailla. Nopeasti sisälle, ovet ja ikkunat kiinni. Ei enää ikinä parvekkeelle ilman valvontaa, eikä tänään valjastelemaan.

Episodi II

Rauha on palannut, lapset leikkivät noin tunti Eetun karkaamisen jälkeen olohuoneessa. "Mammat" leikkaavat lapsille lihoja ja pussittavat niitä. Kunnes yhtäkkiä: *Kolinkolinkolink* Mikä se oli?! "Miu" sanoo Alexander ja tulee pianon takaa pörröinen turkki multaisena. Mistä tuo multa on peräisin... Varovainen kurkistus pianon taakse ja Voi Ei. Sinne meni rairuoho. Pianon takana majailevat taulut ovat aivan mullassa, samoin lattia ja kissa.

Ei kun siivoamaan, kissa puistellaan parvekkeella ja rairuoho heitetään menemään. Sitten alkaa toruminen: Kumman idea se oli? Eetun vai Alexanderin? Miksi ihmeessä piti mennä pianon päälle kiipeilemään? Voi teitä, kauheaa kauhukaksikkoa. Mitäköhän vielä saisitte aikaan jos olisitte saman katon alla...